Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürüyor?

EuroCARE IVF merkezinde, Tüp Bebek tedaviniz için iki seçenek vardır. İlk iki adımı (testler ve yumurtalık stimülasyonu) kendi ülkenizde tamamladıktan sonra, Kıbrıs’taki Tüp Bebek kliniğimizde IVF tedavisine devam edebilirsiniz. Alternatif olarak, Tüp Bebek tedavinizin başından sonuna kadar da Kıbrıs’da kalabilirsiniz. Sizin için en rahat ve uygun olan süreyi seçebilirsiniz. Tüp Bebek tedaviniz yaklaşık 15 – 20 gün sürecektir.

Kıbrıs tüp bebek tedavisi sürecine genel bir bakış:

 1. Seçenek

  1. Gün– Reglinin (kanamanın) birinci günü

2. veya 3. Gün – Stimülasyon iğneleri

9. veya 10. Gün – hCG çatlatma iğnesi

11. Gün – Kıbrıs’a geliş

12. Gün – Yumurta ve Sperm toplama

15. Gün – 3. güm embriyo transferi VEYA

17. Gün – 5. gün embriyo transferi

2. Seçenek

Tedavinizin başından sonuna kadar Kıbrıs’ta kalmak isterseniz adetinizin 2. veya 3. gününde Kıbrıs’a gelerek yaklaşık 15-18 gün kalmanız yeterlidir.

  1. Gün– Reglinin (kanamanın) birinci günü

2. veya 3. Gün – USG ve Stimülasyon iğneleri

6. Gün – USG

9. veya 10. Gün – hCG çatlatma iğnesi

12. Gün – Yumurta ve Sperm toplama

15. Gün – 3. güm embriyo transferi VEYA

17. Gün – 5. gün embriyo transferi

Kıbrıs’ta Tüp Bebek İlk Randevudan İtibaren Ne Kadar Sürer?

Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisi olumlu bir sonuç elde etmek için belirli bir sırayı izleyen bir dizi prosedürdür. Kliniğimizde ortalama bir tüp bebek tedavisi yaklaşık 18-20 gün sürmektedir. Tüp bebek yoluyla ebeveynliğe giden yol, kısırlıkla mücadele eden tüm hastalar için oldukça benzerdir. Tek fark, yumurtalıklarınızın yumurtalık stimülasyonu aşamasında kullanılan hormon ilaçlarına verdiği tepkidir.

İlk Tüp Bebek Randevumda Beklentim Ne Olmalı?

İlk IVF randevuları, tüm sorularınızın yanıtlanması ve endişelerinizin giderilmesi için harika bir fırsattır. İlk randevunuzda, doktorumuz verdiğiniz bilgileri gözden geçirecek ve daha önceki test ve / veya tedavinizin sonuçlarını tartışacaktır.

Test sonuçlarınıza bağlı olarak, tüp bebek uzmanımız medikal durumunuza göre kişiselleştirilmiş bir tedavi planı önerecek ve yumurtalıklarınızı birden fazla yumurta üretmeye teşvik etmek için size iğneler reçete edecektir. EuroCARE IVF doktorumuz, yumurtalık stimülasyonunuz için ilaç protokolü türünü ve bu aşamada alınacak doğurganlık ilaçlarının listesini ve dozajını belirleyecektir. Ayrıca, tedavinizin olası başarı oranlarıyla ilgili de bilgi alabileceksiniz.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Kıbrıs’ta IVF, euroCARE IVF laboratuvarımızda yumurtaların kadının yumurtalıklarından alınarak sperm ile döllendiği bir doğurganlık tedavisidir. Elde edilen embriyolar kalite açısından değerlendirilir ve bir veya daha fazlası, döllenmeden sonraki 3. veya 5. günde transfer edilir.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek, döngü başına yüzde 70 ile 80 arasında değişen başarı oranları ile tüm yardımcı üreme teknolojisi (ART) prosedürlerinin yüzde 99’undan fazlasını oluşturan, en yaygın kullanılan ve en başarılı ileri doğurganlık tedavisidir.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Kimlere Önerilir?

35 yaşın altındaysanız ve en az bir yıldır başarılı olamıyorsanız veya 35 yaşın üzerindeyseniz ve en az altı aydır hamile kalmaya çalışıyorsanız, Kıbrıs’ta IVF denemeniz önerilebilir.

Aşağıdaki sorunlarınız varsa Kıbrıs’ta IVF’den yararlanabilirsiniz:

  • Tıkalı veya hasar görmüş fallop tüpleri
  • Sperm şekli, sayısı veya hareketliliğinde küçük veya büyük anormallikler
  • Açıklanamayan kısırlık (neden hamile kalamadığınızı açıklayan bir neden bulunamamış ise)
  • Rahimde yapısal anormallikler
  • Yumurtlama bozuklukları (düzensiz veya hiç olmayan adetler)
  • Erken menopoz (35 yaşından önce menopoz)
  • Hamile kalmanızı engelleyebilecek veya çocuğa geçebilecek genetik durumlar
  • Başarısız IUI tedavisi

Tüp Bebek Kıbrıs Programı Nasıl İşliyor?

Adım 1: Bizimle İletişime Geçin

İlk adım, tedavi programımızın ayrıntılarını euroCARE IVF hasta danışmanlarımızdan öğrenmektir. Sizlere tedavi maliyeti, gerekli testler ve IVF sürecinin detayları hakkında derinlemesine bilgi verilecektir. İlk randevular, tedavi sürecini baştan sona tamamen anlamanız çok önemli olduğundan, soru sormanız için harika bir fırsattır. Hastalar destek ekibimize telefon, e-posta, Whatsapp, Viber veya Skype ile ulaşabilirler.

Adım 2: Fertilite Testleri

  • Kan testleri: Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisine başlamadan önce hormonlarınızı test ettirmeniz gerekecektir. Tüp bebek döngünüzün etki ve sonucu şu hormonlara bağlı olacaktır: östrojen, progesteron, FSH ve LH. Test sonuçları yumurtalık fonksiyonunuzu gösterecektir.
  • USG-Ultrason/Tarama: Kadınlar için tanı sürecinin önemli bir parçası, antral folikül sayısını, rahim duvarınızın durumunu değerlendirmek ve herhangi bir polip veya kist olup olmadığını kontrol etmek için transvajinal ultrasondur.
  • Bulaşıcı Hastalık Testi: Bu, HIV, Hepatit B ve C gibi hastalıkların test edilmesini içerir.
  • Semen Analizi: Test, erkek partnerinizin sperminin miktarını, sayısını ve yoğunluğunu ölçer. Düşük sperm sayısı veya sperm hücrelerinin anormal şekli veya hareketliliği erkek üremesini etkileyecektir.

Adım 3: Yumurtalık Stimülasyonu

Yumurtalıklarınızı normalden daha fazla yumurta üretmeye teşvik etmek için iğne şeklinde doğurganlık ilaçları verilir. Birden fazla yumurtaya sahip olmak döllenme ve hamilelik şansını arttırır.

Yumurtalık stimülasyonu sırasında, doktorumuz yumurtalıklarınızdaki foliküllerin büyümesini ve gelişmesini izleyecektir. Kadın hastalarımızın yumurtalık stimülasyonu sürecinde kan testleri ve ultrason yaptırmaları istenir. Doktorumuz, ultrason taramaları ve hormon seviyeleri yardımıyla foliküllerin/yumurtaların büyümesini temel kan testleri ile de izler.

Bu ilaçlara cevabınızı doğru bir şekilde izlemek, Kıbrıs’taki tüp bebek tedavinizin başarısını belirlediği için çok önemlidir. Tüp bebek doktorumuz bu şekilde ilaç protokolünün beklenen sonuçları verdiğinden emin olur ve gerekirse aynı protokol yumurtalık stimülasyonu ile ilişkili herhangi bir potansiyel risk veya komplikasyondan kaçınmak için değiştirilebilir. Yumurtalıklarınızın tepkisi tatmin edici değilse, ilaçlarınızı değiştirmeniz veya dozajları arttırmanız veya azaltmanız gerekebilir.

Yumurtalıklarınızı izlemek aynı zamanda yumurta alımı için uygun zamanı belirlememize yardımcı olur. Kıbrıs’taki  ultrasonlarınız, tedavi döngünüzün bir parçası olarak yapılır.

Adım 4: Çatlatma İğnesi

Optimum folikül/yumurta sayısı ve boyutuna ulaşıldığında, çatlatma iğnesi olarak da bilinen bir hCG (insan koryonik gonadotropini) enjeksiyonu yapılacaktır. HCG, yumurtalıklarınızın yumurtaları serbest bırakması için uyarılmasından sorumludur. Yumurta toplama prosedürü 34 ila 36 saat sonra gerçekleştirilecektir. HCG enjeksiyonu vücuttaki doğal Lüteinleştirici Hormonun (LH) yerini alır ve yumurtaların nihai olgunlaşmasını tetikler. HCG enjeksiyonunun dozu vücut ağırlığınıza bağlı olacaktır.

HCG iğnesinin zamanlaması çok önemlidir. Yumurta stimülasyonu aşamasının sonundaki günlük ultrasonlar, çatlatma için doğru zamanı belirleyecektir. Genellikle hCG enjeksiyonu, foliküllerin boyutu 18 ila 20 mm’ye ulaştığında verilir. Çatlatma iğnesi tipik olarak deri altına verilen tek seferlik bir enjeksiyondur.

Adım 5: Yumurta Toplama

HCG enjeksiyonu yapıldıktan yaklaşık 34 – 36 saat sonra, yumurta toplama prosedürü Kıbrıs’taki IVF kliniğimizde yapılacaktır. Bu, yaklaşık 15 dakika süren basit bir işlemdir.

Doktorumuz yumurtaları alırken sizi uyutmak için hafif sakinleştirici verir. Yumurta toplama sırasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmezsiniz. Doktorumuz iğneyi yumurtalıklarınıza kadar yönlendirmek için transvajinal ultrason kullanacaktır. Daha sonra sıvıyı ve birden fazla yumurtayı folikülden iğneye yavaşça toplar. Toplanan yumurtalar döllenme için laboratuvarımıza verilir.

Toplanan yumurta sayısı bir kişiden diğerine değişir ve genellikle ultrasonla tahmin edilebilir. Yumurta toplama prosedürü bittikten sonra yatak istirahati yapabilirsiniz.

Adım 6: Sperm Verme

Kıbrıs’ta IVF sırasında döllenme için sperm almanın üç yolu vardır:

  1. Boşalma. Yumurta alımının sabahında eşinizin taze bir sperm örneği vermesi gerekecektir. Sperm numunesi, görünürde sağlıklı ve hareketli sperm hücrelerinin diğer bileşenlerinden ayrıldığı euroCARE IVF laboratuvarımızda işlenir.
  2. Micro TESE. Micro TESE is currently one of the most popular sperm retrieval methods for men affected by infertility. The procedure is performed through a very small incision in the scrotum. The patient is under local or general anesthesia during the procedure. Once the seminiferous tubules (a reservoir of sperm) are located, sperm is collected and evaluated under a microscope.
  3. Sperm Donation. Sperm donation in Cyprus is an excellent option for men who have been diagnosed with azoospermia (male infertility) and struggle to produce live sperm cells in the ejaculate, or have a very poor sperm function, which suggests that the sperm does not possess fertilizing qualities. In such cases, the best alternative would be to use donor sperm, which requires the use of IVF treatment so that the single donor sperm can be injected into each collected egg. Our euroCARE IVF clinic partners with reputable sperm banks to provide you with an exceptional, high-quality donor sperm.

Step 7: Egg fertilization

Collected eggs are taken to our lab where they are examined before being fertilized with the sperm. The eggs are placed in culture medium to prepare them for fertilisation later that day, and are then fertilized by injecting single sperm cells into each mature egg. The sperm will be used for fertilization within 2-4 hours after the egg retrieval. This advanced procedure of egg fertilization is called Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI) Cyprus. ICSI is the most effective technique of fertilization used in all our IVF treatments without any extra cost. The fertilized eggs, now called embryos, are incubated overnight and are cultured for a few days in our euroCARE IVF lab.

Step 8: Embryo transfer

The embryo transfer in Cyprus is a simple medical procedure in which embryos are transferred to the woman’s uterus using a catheter and ultrasound for visualization. Once passed through the cervix, the pre-filled catheter places the embryos in the uterus with the intent to establish a pregnancy. The procedure is performed on day three or five after fertilization. Embryo transfer is similar to a pap smear and takes only 15-20 minutes. The number of embryos transferred will depend on your age, and the quality and stage of development of the embryo. Embryos may be transferred on day three or day five after egg retrieval. Embryo transfer performed on day five after fertilization is called blastocyst transfer.

Learn more about the do’s and don’ts after embryo transfer.

Embryo Freezing in Cyprus

Any extra good-quality embryos that are not used during the cycle, may be frozen and stored for the future. This procedure is called embryo freezing (cryopreservation). Embryo freezing in Cyprus uses very low temperatures, usually -196 °C/-321 °F, to preserve living cells and tissues.

At the euroCARE IVF clinic in Cyprus, we apply a method called vitrification, an emerging technology that differs from traditional cryopreservation. Vitrification allows our embryologists to freeze embryos within a few minutes so that they become “glass-like” or vitrified. Rapid cooling is optimal for preserving the quality of embryos and preventing ice from being formed during the procedure.

When To Test For Pregnancy After IVF in Cyprus?

Twelve days after the embryo transfer you will be scheduled a beta hCG blood test to determine if you are pregnant. The blood test will measure the hormone hCG that is produced during pregnancy.

Patients are advised NOT to take an early pregnancy test at home. The test result may be misleading because the hCG hormone, which is contained in one of the fertility drugs, may stay longer in your body.

Our fertility doctor may prescribe additional medication in the first few weeks of your pregnancy to support the implantation of the embryos. You will be monitored through occasional blood tests and ultrasounds to make sure your pregnancy is going well.

Early Pregnancy Symptoms

Some of the early pregnancy symptoms you may experience after the embryo transfer in Cyprus are:

  • Tender, swollen breasts
  • Fatigue
  • Slight bleeding or cramping
  • Nausea
  • Food aversions or cravings
  • Headaches
  • Moodiness, etc.

IVF treatment at the euroCARE IVF clinic in Cyprus

If you are trying to conceive and looking for further information about the IVF process at euroCARE IVF, please contact our friendly patient coordinators who will provide you with empowering education and multilingual support to help you make a well-informed decision about your next IVF treatment in Cyprus.

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?