Yumurta Donörümü Seçebilir Miyim?

EuroCARE IVF’deki Yumurta Donasyonu infertilite programı, Kıbrıs’taki en gelişmiş tüp bebek programlarından biridir.

Bu Yumurta bağışı programıyla misyonumuz, hastalarımıza seçme şansı sağlamaktır! Hastalarımıza kişisel tercihlerine göre Yumurta donörünü seçme şansı veriyoruz.

Kısırlıkla baş etmenin çok zor olabileceğinin farkındayız. Bir yumurta donörü seçmek de hastalarımız için zor olabilir. EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size donörün yumurtalarının kalitesini garanti ederiz!

Ve tercihleriniz ne olursa olsun, tüp bebek tedaviniz maksimum kalitedeki döllenmiş embriyolar ile yapılacaktır.

Öncelikle Yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisinin ne anlama geldiğini tam olarak anladığınızdan emin olalım

Tüp bebek (IVF Kıbrıs), çiftlerin yumurtayı ve spermi kadının vücudunun dışında dölleyerek hamile kalmasına yardımcı olan bir tür yardımcı üreme teknolojisidir.

IVF Kıbrıs, fertilite değerlendirmesi, üreme materyalinin alınması, üreme materyali kalitesinin izlenmesi, fertilizasyon ve embriyo transferi adımlarını içerir.

Tüp bebek tedavileri çiftin üreme materyali ile veya kadının üreme materyalinde herhangi bir anormallik tespit edilmesi durumunda donör yumurta kullanılarak yapılabilir.

Yumurta Donasyonu ile Tüp Bebek prosedürü, çiftin kendi üreme materyali ile neredeyse aynıdır. Donörün yumurtası sadece kadının kendi yumurtası yerine döllenme için kullanılır. Vericiler ve alıcılar kapsamlı bir doğurganlık değerlendirmesinden geçmek zorundadır.

EuroCARE, yumurta donörlerinin (bağışçılarının) kalitesini nasıl garantiler?

Kliniğimiz Yumurta Donörleri için sıkı ve kapsamlı bir tarama süreci oluşturmuştur. Bu şekilde, tüp bebek tedavinizin sağlıklı bir hamilelik ve minimum komplikasyon riski ile sonuçlanma şansını arttırıyoruz.

Kriter 1 – Yaş

Yumurta Donörü adayını kabul etmenin ilk önemli kriteri yaşlarıdır. Kliniğimiz teorik olarak doğurganlıklarını belirleyen kadınları kabul etmektedir. Yani 20-28 yaş arası kadınlar kliniğimizde yumurta bağışına uygundur.

Kriter 2 – Zararlı alışkanlıklar

İkinci önemli kriter, kadının sigara içen veya alkol tüketen olmamasıdır. Bu iki faktör kadınların üreme sağlığına ve materyallerine ciddi şekilde zarar verebileceğinden, sigara içenleri veya alkol tüketen kadınları kabul etmiyoruz.

Kriter 3 – Sağlıklı üreme sistemi

Üçüncü kriter, ilk doğurganlık değerlendirmesinde herhangi bir anormallik bulunmamasıdır. Doğurganlık değerlendirmesi şunları içerir:

  • Anti Mullerian Hormon (AMH) seviyesinin kontrolü
  • Folikül Uyarıcı Hormon (FSH) seviyesinin kontrolü
  • Tiroid Uyarıcı Hormon (TSH) seviyesinin kontrolü
  • Estradiol (E2) ve Prolaktin için kontroller
  • Transvajinal ultrason taramaları

Kriter 4 – Sağlıklı olması ve genetik anormali olmaması

Dördüncü adım sağlık/genetik testleri olup, herhangi bir anormallik tespit edilmemesidir. Böylece Yumurta donasyonu adayı kliniğimize kabul edilecektir. Bu adım, aşağıdakilerin incelenmesini içerir:

  • HbsAg (Hepatit B)
  • HIV (AIDS)
  • Anti-HCV (Hepatit C)
  • VDRL (Sifiliz)
  • Talasemi
  • Karyotipleme
  • Hemogram

Kriter 5 – Medikal ekibimizle soru-cevap, medikal geçmiş ve psikolojik değerlendirme

Tüm sağlık kontrollerinin yanı sıra, Yumurta Donörü adaylarının şu aşamaları da geçmesi gerekir:

  • kapsamlı başvuru ve görüşme süreci
  • kendilerinin ve ailelerinin tıbbi geçmişinin ayrıntılı bir incelemesi
  • genetik danışmanlık için değerlendirme
  • medikal ekibimiz tarafından psikolojik değerlendirme

Tüm muayeneler, kontroller ve mülakatlar doğurganlık uzmanlarımız tarafından incelenip onaylandıktan sonra, Yumurta Donörü adayı sizin için mevcut bağışçılardan biridir. Bu noktada, kimi seçerseniz seçin, en iyilerinden birini seçtiğimizden emin olun!

Geniş bir yumurta donörü veritabanına sahibiz ve tam olarak eşleşmenizi bulmanız için size birçok olanak sunuyoruz. Ama önce, anonim bir donörle mi yoksa bilinen bir donörle  mi IVF tedavisi isteyip istemediğinizi seçmenizi öneriyoruz.

Anonim donör kimdir?

Anonim yumurta bağışı, yumurta vericisinin kimliğinin anonim kaldığı, yumurta vericisi ve alıcısı arasındaki bir eşleştirme türüdür. Donör, alıcıyla herhangi bir şekilde ilişkili kuramaz. Bu, ebeveynlerin Kıbrıs’taki tüp bebek tedavisinde en uygun donörü bulmak için eşleştirme hizmetlerimize güvendikleri anlamına gelir.

Bu yumurta donörlerinin iletişim bilgileri hastalarımızla paylaşılmaz ve euroCARE, yukarıda belirtilen tüm kriterleri karşılamaları halinde onları veri tabanımıza kabul eder. Bu, sigara içmedikleri, alkol tüketmediği, %100 sağlıklı ve doğurgan oldukları anlamına gelir!

Aday anne olarak yumurta bağışçısını nasıl seçiyorum?

Alıcı, tüp bebek sürecinin başlangıcında tercihlerini gösteren medikal bir form doldurur. Anonim yumurta donörünü seçecek alıcıların aşağıdaki bilgileri paylaşması istenir:

  • Yumurta donöründe tercih edilen fiziksel özellikler (saç, ten rengi, göz rengi, boy, kilo)
  • Tercih edilen mesleki ve eğitim geçmişi (eğitim geçmişi, kariyer)
  • Tercih edilen kişisel profil (hobiler)
  • Alıcının ve eşinin kan grubu
  • Alıcının medikal geçmişi (genetik hastalık için)
  • Alıcının resmi

Tercihlerinizin ve kişisel bilgilerinizi dikkate alarak geniş veritabanımızdan size en uygun yumurta bağışçısı eşleşmesini yapacağız.

Eurocare IVF Kıbrıs, köklü bir klinik olarak yumurta donasyonu prosedürleri için yasal mevzuatı takip etmektedir. Yumurta donörleri veri tabanımızı kullanmak, alıcı ile donör arasındaki tam anonimliğin altını çizmektir. Her iki tarafın kimlikleri bilinemez ve izlenemez. İki taraf arasındaki her türlü iletişim devre dışı bırakılır.

Kim bilinen donör olabilir?

Bazılarınızın yumurta donörü seçme süreci üzerinde tam kontrole sahip olmak istediğini tamamen anlıyoruz. Bu seçeneği tercih ederseniz, euroCARE kendi yumurta donörünüzü de Kuzey Kıbrıs’a getirme imkanı sağlar.

Bilinen bağışçılar genellikle yakın bir arkadaş veya bir aile üyesidir.

Bu tür bir bağışçı da yukarıda belirtildiği gibi kontrol prosedürünü yerine getirmekle yükümlüdür. Medikal ekibimiz bilinen yumurta bağışcısının test vs sonuçlarını değerlendirecek ve tüm kriterler karşılanırsa onaylayıp tüp bebek işleminize başlayacak.

Bağışçıyı seçtikten sonra hangi adımlar izleniyor?

Bu bölümde size kısaca Yumurta donasyonu ile Tüp Bebek tedavisi prosedürünü anlatacağız. Her iki tarafın ilk taramasından sonra aşağıdaki adımlar gerçekleşir:

Eşleştirme süreci ve stimülasyon ilaçları

Bu adım, donörünüzün seçim sürecini içerir. Mükemmel eşleşmeniz onaylandığında ve bağışçınız seçildiğinde, burada Kuzey Kıbrıs’ta tedavi için hazırlamaya başlayacağız.

Alıcı, evde veya Kuzey Kıbrıs’ta ilaç tedavisine başlayabilir.

Senkrenizasyon (gerekirse)

Hasta bilinen bir donör kullanmayı seçerse, adet döngülerinin senkronizasyonu için ek bir adım olacaktır.

Hasta anonim donörü seçtiğinde bu senkronizasyon aşaması zorunlu değildir. Kapsamlı donör veri tabanımız sayesinde, hastamızın döngüsüyle tam bir eşleşme bulabiliriz.

Donörün ve alıcının hazırlanması ve stimülasyonu

Yumurta donörü, uygun yumurta gelişimi ve olgunlaşmasını sağlamak için 10-12 gün boyunca enjeksiyonlar kullanacak. Ayrıca ultrason ve kan testleri de yapılacaktır.

Aynı zamanda, alıcının rahim hazırlığına evde reçeteli ilaçlarla başlaması gerekir. Hangi ilacı, nasıl kullanacağını gösteren bir tedavi protokolü hazırlayıp hastaya göndereceğiz ve Kıbrıs’taki kliniğimize gelişini planlayacağız. Tedavi protokolümüz hastayı günbegün yönlendirmektedir.

Alıcının kliniğimize gelişi üzerine, her iki tarafın döngüleri senkronize edilir ve donörün yumurtaları IVF tedavisi için hazırdır.

Yumurta ve Sperm Toplama

Donör yumurtalarının toplanması

Senkronizasyon tamamlandığında ve stimülasyon uygun olgunlaşmayla sonuçlandığında, donörün yumurtalarının alınması ve toplanması gerekir.

Donörün yumurtaları, olgun folikülleri spermle döllemek için ultrason kılavuzluğunda bir aspirasyonla alınır.

Sperm alınması

Hastanın spermi bırakmasında herhangi bir zorluk yoksa bu işlem fazla zaman almaz. Hasta bununla ilgili bazı problemler yaşıyorsa, o zaman sperm alma yöntemlerinden biriyle sperm alınacaktır:

  • Perkütan Sperm Aspirasyonu (PESA) – Sperm, her testisin üzerindeki sperm rezervuarından doğrudan alınır.
  • Testis sperm aspirasyonu (TESA) – Testislerden ince bir iğne ile seminifer tübüllerin alınması.
  • Testis sperm ekstraksiyonu (TESE) – Dokudan birkaç sperm hücresi çıkarmak için testis dokusunun küçük bir parçasının çıkarılması
  • Mikro TESE – Skrotumda çok küçük bir kesiden sperm örneği alınması.

ICSI ile Döllenme

Yumurta donörü ve erkek partnerden üreme materyali alındıktan sonra döllenme gerçekleşir.

EuroCARE IVF Kıbrıs’ta fertilizasyon, Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI) ile gerçekleştirilir. ICSI prosedürü ile sağlıklı sperm hücreleri izole edilir ve her bir yumurtaya enjekte edilir. Döllenme sonrası embriyolar uzmanlarımız tarafından özenle incelenir ve gelişimi iyi olan embriyo transfer edilir.

Medikal ekibimiz döllenme sonucu oluşan embriyoların sayısı ve kalitesi hakkında anne/baba adayı ile görüşecek ve ardından transfer edilecek embriyo sayısına karar verecektir.

Embriyo Transferi

Embriyo 3. veya 5. gün aşamasına geldiğinde, bir sonraki adımın zamanı gelmiştir. İleri teknoloji kullanılan embriyo, alıcı rahmine transfer edilir.

Bu, Kıbrıs’taki IVF tedavisinin son adımıdır ancak bize embriyo transferinden 12 gün sonra gebelik testi sonucunuzu yollamanızı heyecanla bekliyoruz!

Embriyo Dondurma

İlk döngüden transfer edilmeyen fazla embriyolarınız varsa kliniğimizde dondurabiliriz. euroCARE, ileride başka bir bebek sahibi olmak isteyenler için bu seçeneği sunmaktadır.

Kuzey Kıbrıs’taki Süre

Yumurta Donasyonu ile tüp bebek tedavisi yaptırmaya karar verirken, her hasta Kuzey Kıbrıs’taki kliniğimizi ziyaretlerine biraz zaman ayırmaları gerektiğini bilmelidir. Genelde Yumurta Bağışı ile Tüp Bebek için Kuzey Kıbrıs’ta kalış süreniz 5-6 gündür.

Her hasta, tüp bebek sürecinin hassas bir prosedür olduğunu ve her zaman kesin bir plan olarak gitmediğini akılda tutmalıdır. Bazen alıcının endometriyum kalınlığına göre prosedürün uzunluğu değişebilir.

Başarılı sonuç için EuroCARE’deki size uyan en iyi tedaviyi seçin!

Kıbrıs’ta Tüp Bebek, aile kurmakta zorluk çekiyorsanız harika bir seçenektir. Kliniğimizin gururla sunduğu euroCARE KIBRIS başarı oranları, hamile kalma yolunda ilk adımı atmak için doğru yerde olduğunuzu kanıtlıyor!

EuroCARE’de, Yumurta Bağışını düşünürken birçok imkan sunuyoruz. Kendi donörlerimizden oluşan kapsamlı bir veri tabanı oluşturduk. Bilinen donörünüzü seçme, kapsamlı tesis ve koşullarda IVF tedavisi görme imkanını sağladık.

Akdeniz’in en güzel adasında yer alan euroCARE Tüp Bebek Merkezindeki uygun fiyatlı Yumurta Bağışı programlarımıza göz atın. Hamileliğe ilk adımınızı atın ve ücretsiz danışmanlık randevusu alın!

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?