Benden kaç tane yumurta toplanabilir?

Toplanan yumurta sayısı, her bir hastanın doğurganlık seviyelerine ve yumurtalık rezervine bağlıdır. Örneğin donörlerimizin genç ve doğurgan olması 10-20 olgun yumurta üreteceği anlamına gelir. Ayrıca, oluşan embriyo sayısı, üretilen yumurta sayısına ve kullanılan spermin kalitesine bağlıdır.

Kıbrıs tüp bebek başarı oranları, kişiye özel hazırlanan yumurtalık stimülasyon protokollerinin sonucunda toplanan kaliteli yumurta sayısına oldukça bağlıdır. Ne kadar olgun yumurta olursa, başarılı bir hamilelik şansı o kadar fazla olur. Doktoruuzun toplayabildiği yumurta sayısı birkaç faktöre bağlıdır. Bu nedenle, beklenen yumurta sayısı da her tüp bebek döngüsü ve her kadın için farklıdır.

Çalışmalar sonucunda beklenen genel yumurta sayısı

Amerika’da bir tüp bebek merkezinden Nisan 1991 ile Haziran 2008 arasındaki 400.135 IVF döngüsünden veri toplayan bir çalışma, alınması gereken optimum sayıda yumurta vermeyi başarmıştır. Bu çalışma kadının yaşını, toplanan yumurta sayısını ve IVF döngüsü sonrası canlı doğumu içermektedir.
Buna göre, alınan optimum yumurta sayısı 15’tir.

Yumurtalık stimülasyon protokolünden sonra 15 yumurta almak, IVF döngüsü geçiren kadında hiperstimülasyon sendromunun gelişmesini de önleyebilir.

Ancak toplanan yumurta sayısı, tüp bebek prosedüründeki kadına bağlıdır.

  • Kadının yaşı
  • Kadının hormon seviyesi
  • Kadının yumurta stimülasyonuna verdiği tepki

toplanacak olan yumurtayı önemli ölçüde etkiler.

Bazı kadınlardan daha az yumurta toplanırken bazılarından 15’ten fazla yumurta toplanabilir. Her ikisinin sonucunun başarılı olma ihtimali de vardır. Az yumurta toplanması olumsuz sonuç olması anlamına gelmez.

Doktorumuz, hastanın durumunu ve en önemlisi hormon seviyelerini dikkatlice inceler. Stimülasyon protokolü ve IVF döngüsü sırasında östrojen seviyeleri kontrol edilir.

EuroCARE, doğru yolda olduğunuzdan nasıl emin olur?

Dr. Yücel İnan’ın ilk randevunuzda yapacağı ultrason taraması, antral folikül sayınız ve kaç tane yumurta üreteceğinize dair bir gösterge vermesini sağlayacaktır.

EuroCARE’in politikası, stimülasyon aşamasının ortasında kontroller yapmaktır, böylece doktorumuz kadının stimülasyon tedavisine tepkisini değerlendirebilir. Kadınların sadece %10’unda hiperstimülasyon sendromu gelişir ancak tedavi yaklaşımımız bu durumu önleyebilecek şekilde kurulmuştur.

IVF Kıbrıs döngüsü, kısırlık veya hamileliğe giderken yaşayabileceğiniz başka bir sorunla ilgili endişeleriniz veya sorularınız varsa, hasta danışmanlarımızla iletişime geçmelisiniz. Sizin için doğru IVF çözümünü oluşturmanıza yardımcı olabilirler.

Kaynaklar:

https://www.livescience.com/35680-optimal-number-eggs-harvest-ivf.html
https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/in-vitro-fertilization/about/pac-20384716

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?