euroCARE IVF ile Adım Adım Tüp Bebek

Kuzey Kıbrıs'taki tüp bebek süreci, maliyeti ve başarı oranları hakkındaki tüm sorularınızı yanıtlayalım. Ebeveynlik yolculuğunuzu bizimle planlayın!

Fertilite “kısırlık” sorunları ile karşı karşıya kaldığınızda, bunların üstesinden gelmenize yardımcı olacak en iyi tüp bebek merkeziyle iletişimde olduğunuzdan emin olmak istersiniz. EuroCARE IVF ekibinin deneyimi, bilgisi ve gelişmiş teknolojiyi başarılı bir şekilde kullanmasıyla güven sorununuzu yenmeniz hiç de zor değil.

Plan Your First Visit to euroCARE IVF

euroCARE ekibi, In Vitro Fertilizasyon, intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu ve preimplantasyon genetik tanı gibi gelişmiş teknikler de kullanarak birçok çiftin gebe kalmasına yardımcı oluyor.

Nereden başlıyorsunuz?

EUROCARE IVF TEDAVİSİ — ADIM ADIM

Tüp bebek tedavisine başlamak heyecan verici olabilir – ancak bunun zor olabileceğini de biliyoruz. Genel olarak, IVF tedavisi, aylarca hamile kalmaya çalıştıktan ve diğer tedaviler başarısız olduktan sonra düşünülür.

Adım 1 – Bize Ulaşın

İlk adım, bize telefon, mesaj veya e-posta yoluyla ulaşarak, tüp bebek tedavi programlarımızla ilgili detaylı bilgileri hasta danışmanlarımızdan öğrenmektir. Tedavinin maliyeti, gerekli testler ve tüp bebek sürecimizin detayları hakkında ayrıntılı bilgi size verilecektir. Ekibimizle bağlantı kurmak, soru sormanız için bir fırsattır, çünkü tedavi sürecini baştan sona tamamen anlamanız çok önemlidir.

Adım 2 – Gerekli Testler

Tüp bebek tedavinize başlamadan önce, ekibimizin fertilite seviyenizi değerlendirmesi ve Kıbrıs’a gelmeden önce kullanmanız gereken doğru ilaç dozunu reçete etmesi için yapılması gereken testler vardır.

Kadın için gerekli testler:

  • HBsAg, HCV, HIV, VDRL
  • FSH, LH, E2, AMH
  • TSH, PROLACTIN
  • Protrombin Süresi (PT), Uluslararası Normalleştirilmiş Oran (INR), Aktif Kısmi Tromboplastin zamanı (aPTT)
  • Tam Kan Sayımı (CBC)
  • Trans-vajinal ultrason taraması: Antral folikül sayısı / yumurtalıklar ve endometrium duvarı kontrolü

Erkek için gerekli Testler:

  • HBsAg, HCV, HIV, VDRL
  • Sperm Analiz Testi

Not: Adet döngünüzü düzenlemek için doktorumuzun önerdiği bir doğum kontrol hapı kullanmak mümkündür – istediğiniz tedavi tarihi için önceden planlama yapabilmenizi sağlar.

Adım 3 – Stimulasyon İlaçları

Stimülasyon ilacı deri altı enjeksiyonlar şeklindedir – yumurta içeren folikülleri uyarmak ve erken yumurtlamayı önlemek için kullanılır. euroCARE IVF’e gelmeden önce ilaç reçete edilir ve reçete size mesaj veya e-posta yoluyla gönderilir. İkinci adımda yaptırdığınız testler doğru ilaç dozunu belirlememize yardımcı olacaktır. Tüp bebek hasta danışmanınız size, hangi ilacı ne zaman hangi gün nasıl kullanmanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan tedavi planı gönderecektir. Kıbrıs’a geldiğiniz zaman tüp bebek doktorumuz size ek ilaç tavsiye edebilir.

Adım 4 – Kıbrıs’taki Zaman

Kıbrıs’ta yaklaşık 5-6 gün kalmanız yeterlidir.

ICSI ile IVF Tedavi Süreci (değişiklik gösterebilir)

  • 1. Gün- Adetin ilk günü
  • 2. veya 3. Gün – Stimülasyon enjeksiyonları başlar
  • 9.Gün – Kıbrıs’a Geliş
  • 13.Gün – Yumurta ve Sperm Toplama
  • 16. Gün – 3. gün Embriyo transferi veya
  • 18.Gün – 5. gün Embriyo Transferi

Not: ** Tedavinizin başından sonuna kadar Kıbrıs’ta kalmak isterseniz adetinizin 2. veya 3. günü Kıbrıs’a gelmenizi ve yumurta gelişiminize bağlı olarak yaklaşık 15-18 gün kalmanızı istiyoruz.

İlk USG

İlk USG tarama, foliküllerinizin gelişimini kontrol etmek için trans-vajinal bir ultrasonografik muayeneden oluşur. Yumurtalar hazırsa, ekibimiz yumurtlamayı tetikleyen enjeksiyonu uygulayacaktır. Enjeksiyon, yumurtaların nihai olgunlaşmasını uyarır. Yumurtalar, enjeksiyon uygulandıktan 34 ila 36 saat sonra toplanır.

Yumurta ve Sperm Alımı

EuroCARE IVF ekibi size yumurta toplama gününüzü ve saatinizi bildirecektir. Yumurta toplama günü kliniğe geldiğinizde, yumurta toplama işlemi için sedasyon yapılacak ve ameliyathaneye götürüleceksiniz. Yumurtalarınız transvajinal ultrason eşliğinde tek tek toplanacaktır. Her folikülü bulmak için ultrason kılavuzluğunda vajinal yoldan yumurtalıklara bir iğne sokulur. Foliküler sıvı yumurtaları elde etmek için çekilir. Genellikle yumurta toplanması 15-30 dakika sürer. Yumurta toplama işlemi sırasında ekibimiz eşinizden (veya sperm vericinizden) sperm numunesini de hazırlar.

Döllenme

Döllenmeyi sağlamak için ekibimiz ICSI prosedürünü kullanır. Bu teknik, mikro-enjeksiyon yoluyla spermi her yumurtaya ulaştırmamızı sağlar. Tüp bebek doktorumuz sizinle toplanan yumurta sayısını ve sperm kalitesini paylaşacaktır. 24 saat sonra da döllenme süreci ve embriyo miktarı hakkında bir güncelleme alacaksınız.

Embriyo Transferi

Doktorumuz ve embriyoloğumuz 3. günde sağlıklı embriyoları belirleyecek ve bazı durumlarda blastosist aşaması olarak da bilinen embriyo gelişiminin 5. günü transferi de önerecekler. Başarı şansını arttırmada tüp bebek sikluslarında blastosist transferi yaygındır. Embriyolar, kateter yoluyla rahme aktarılır. Bu ağrısız prosedür pap smear’a benzer ve anestezi gerektirmez.

Embriyolar, ultrason rehberliğiyle serviks içinden geçirilen kateter içine az miktarda sıvı yerleştirerek transfer edilir. Kriyoprezervasyon (embriyo dondurma) kullanmak isterseniz, transfer edilmeyen en yüksek kalitede embriyolarınızı sıvı azot içinde dondurabilir ve embriyo bankasında saklayabiliriz. İlk denemede hamilelik sağlanamazsa veya daha sonraki bir tarihte daha fazla çocuk sahibi olmaya karar verirseniz, embriyolarınızı sonraki döngülerde kullanılabilirsiniz.

Step 5 – Hamilelik Başarısı

Hormonal takviye genellikle kandan gebelik testi yapılana kadar kas içi progesteron ve / veya vajinal fitil (estradiol valerat ve mikronize progesteron içeren) enjeksiyonlarının uygulanmasıyla olur. Hamilelik için en doğru test, embriyo transferinden 12 gün sonra (1. gün transfer gerçekleştikten sonraki gündür) yapılan beta hCG kan testidir. hCG, ‘gebelik hormonu’ olarak da bilinen insan koryonik gonadotropindir.

Embriyo rahim içine tutunmaya başladığında vücut hCG üretmeye başlar. İntramüsküler progesteron enjeksiyonları, vajinal estradiol ve progesteron fitilleri ile birlikte gebeliğin 10-12. haftasına kadar devam eder. Gebeliği görselleştirmek ve kalp atışını duymak için gebeliğin kimyasal teşhisinden yaklaşık 2-3 hafta sonra ultrason muayenesi yapılır.

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?