Hangi Tüp Bebek Tedavisi Bana Uygun?

İnfertilite Nedir?

Kısırlık oldukça yaygın bir sorundur. Çiftlerin yaklaşık %15’i bir yıl denedikten sonra hamile kalamıyor. Vakaların yaklaşık üçte birinde kısırlığa kadın üreme sorunları neden olur. Vakaların bir başka üçte birinde, erkek yüzündendir. Vakaların geri kalanı, hem kadın hem de erkek faktörlerin dahil olması veya bilinmeyen nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Destekli üreme teknolojisi, son yıllarda Batı ülkelerinde popülerlik kazanmıştır. Tüp Bebek ve diğer destekli üreme tekniklerinin bir sonucu olarak 8 milyondan fazla çocuğun doğduğu tahmin edilmektedir.

Benim için hangi tüp bebek tedavileri mevcut?

Fertilite tedavileri, kısırlığınızın nedenine dayanmaktadır. Destekli Üreme Teknolojisi (ART), çiftlerin çocuk sahibi olmasına yardımcı olmak için farklı teknikler kullanır. Bazı tedavi seçenekleri şunları içerir:

Kıbrıs’ta ICSI ile Tüp Bebek

ICSI ile Tüp Bebek, hem kadınlarda hem de erkeklerde çok çeşitli infertilite problemlerini tedavi etmek için kullanılan bir tür in vitro fertilizasyon tedavisidir. ICSI, Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu anlamına gelir. ICSI ile euroCARE IVF embriyologları tek bir sperm alır ve doğrudan toplanan her yumurtaya enjekte eder.

Kıbrıs’taki her IVF tedavisi için, ister kendi yumurtalarınızı, ister donör yumurtalarınızı, ister eşinizin veya donör spermini kullanıyor olun, döllenme için yalnızca en iyi spermin seçilmesini sağlamak için hiçbir ekstra ücret ödemeden ICSI sunuyoruz.

Kıbrıs’ta ICSI’ye ne zaman ihtiyaç duyulur?

Kıbrıs’ta ICSI, kısırlıkla mücadele eden erkekler için bir seçenektir.

  • Çok düşük sperm sayısı (oligospermi)
  • Anormal sperm morfolojisi (teratozoospermi)
  • Düşük sperm hareketliliği (astenozoospermi)

Anormal sperm üretimi, erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden biridir. Bir erkek, testislerin içsel bozukluğu veya hormon dengesizliği nedeniyle boşalmasında sperm üretmekte zorlanırsa, sperm mikro TESE ile alınabilir. Mikro TESE ile alınan sperm, ICSI kullanımını gerektirir.

Kıbrıs’ta ICSI’nin diğer nedenleri şunlardır:

  • Az yumurta toplanması
  • Donmuş sperm kullanılması
  • Donmuş yumurta kullanılması
  • Donmuş embriyo kullanılması

Kıbrıs’ta ICSI, döllenme şansını ve IVF başarı olasılığını arttırmak için Kıbrıs’taki euroCARE IVF kliniğinde gerçekleştirilen her IVF tedavisinde uygulanan rutin bir prosedürdür.

ICSI ile Tüp Bebek Süreci

  1. Fertilite Testleri ve Teşhisi

ICSI, Kıbrıs’ta IVF’in bir parçası olarak euroCARE IVF laboratuvarında gerçekleştirilmektedir. Başlangıçta, aşağıdakiler dahil gerekli fertilite testlerini yapmanız gerekecektir:

  • Hormon testi
  • HIV, HBsAg ve Anti-HCV testleri
  • Ultrason

Erkek partnerin de tedaviden önce bazı testler yaptırması gerekecektir:

  • HIV, HBsAg ve Anti-HCV testleri
  • Sperm analiz testi

2. Yumurtalık Stimülasyonu ve Takibi

Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisine başlamadan önce, doğal döngünüzü baskılamak için doğum kontrol hapları verilebilir. Adet gördüğünüz gün, Kıbrıs’taki tüp bebek tedavinizin ilk resmi günüdür. Adetinizin ikinci veya üçüncü gününde yumurtalıkların daha fazla yumurta üretmesini teşvik etmek için IVF hormon enjeksiyonları almaya başlayacaksınız. İlaçların türü ve dozu, fertilite test sonuçlarınıza göre euroCARE IVF uzmanımız tarafından belirlenir.

Stimülasyon aşamasında yumurta gelişimini takip etmek ve foliküllerin/yumurtaların boyutlarını kontrol etmek için düzenli kan testleri ve ultrasonlar yapılır. Enjeksiyonları nasıl yapacağınıza dair talimatlar alacaksınız.

Yumurta gelişiminin doğru takip edilmesi çok önemlidir. İlaç protokolünüzün devamına doktorumuz bu takip sonuçlarına göre karar verecektir. Yumurtalıklarınız verdiği cevaba göre ilaç dozunun arttırılması veya azaltılması gerekebilir.

3. Yumurta Olgunlaşması

Foliküllerin boyutu 16-18 mm’ye ulaştığında, IVF tedavisindeki bir sonraki adım, foliküllerin son olgunlaşmadan geçmesini sağlamaktır. Yumurtlama, hCG enjeksiyonu ile tetiklenir.

Yumurtalıklarınızı izlemek, doktorumuzun son hCG enjeksiyonunun (çatlatma iğnesi olarak da bilinir) doğru zamanlamasını belirlemesine yardımcı olacaktır. Çatlatma iğnesi bir kez uygulandığında, foliküllerin yumurta bırakmasını teşvik eder.

4. Yumurta Toplama

Çatlatma iğnesi yaptırdıktan yaklaşık 34 – 36 saat sonra, yumurta toplama prosedürü Kıbrıs’taki euroCARE IVF kliniğinde yapılacaktır. Transvajinal ultrason kullanılarak, yumurtalıklarınıza kadar rahim ağzından ince bir iğne yerleştirilecektir. Foliküllerden birden fazla yumurta aspire edilecektir. Toplanan yumurtalar daha sonra döllenme için embriyoloji laboratuvarına verilecektir.

5. Döllenme

Toplanan yumurtalar, euroCARE IVF embriyologları tarafından sperm ile döllenecek kadar olgun olup olmadıklarını belirlemek için değerlendirilecektir. Yumurta alımından yaklaşık 2-4 saat sonra ICSI ile döllenir. Yumurtaların döllenmesi 16 – 20 saat içerisinde gerçekleşir.

Partneriniz, yumurtayı topladığımız gün bir meni örneği verecektir. Tek tek sağlıklı görünen sperm hücreleri daha sonra döllenmeyi sağlamak için yumurtaya enjekte edilir. Alternatif olarak, erkek partner, yumurta alım gününden önce sperm vererek dondurabilir (sperm kriyoprezervasyonu) ve yumurta toplama gününde çözülür.

6. Embriyo Transferi

Döllenmiş yumurtalar gece boyunca inkübe edilir ve birkaç gün kültürlenir. Bu süre zarfında embriyolar mikroskop kullanılarak değerlendirilir veya bazı durumlarda genetik tarama yapılır. Kuzey Kıbrıs’ta euroCARE IVF’de uygulanan iki tür genetik tarama tekniği vardır – PGS (Preimplantasyon Genetik Tarama) ve PGD (Preimplantasyon Genetik Tanı).

Embriyoların sayısına, kalitesine, gelişim aşamasına ve yaşınıza bağlı olarak embriyologlarımız transfer için en iyi görünen embriyoları seçecektir. Doktorumuz, embriyo transferi sırasında, rahim ağzınızdan bir kateter (ince, yumuşak bir tüp) yardımıyla embriyoları uterus boşluğuna bırakacaktır.

7. Embriyo Dondurma

Kalan yüksek kaliteli embriyolar varsa, bunları ileride kullanmak üzere dondurabilirsiniz. Bu işleme embriyo kriyoprezervasyonu adı verilir ve embriyolarınızı gelecekteki IVF denemelerinizde kullanmanıza izin verir.

8. Gebelik Testi

Embriyo transferinden 12 gün sonra, gebeliğin olup olmadığını kontrol etmek için bir beta hCG kan testi yapılır. Test pozitifse, hamileliğinizi takip etmek için ara sıra kan testleri ve ultrason için doktorunuza gideceksiniz.

9. Progesteron Desteği

Embriyo transferinden sonra, rahminizin, embriyoların duvara yapışması ve büyümeye devam etmesi için uygun bir ortam yaratmasına yardımcı olmak için size progesteron takviyeleri verilebilir.

Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonlu Tüp Bebek

Yumurta donasyonu ile IVF, yumurtalık rezervi azalmış veya artık kaliteli yumurta üretmeyen hastalar için önerilen oldukça başarılı bir tüp bebek tedavisidir. Genç bağışçılardan alınan sağlıklı yumurtaların kullanılması nedeniyle yumurta donasyonu başarı oranları oldukça yüksektir.

Kıbrıs’ta yumurta bağışı, bireylerin ve çiftlerin ömür boyu süren bir aile kurma hayallerini gerçekleştirmelerini mümkün kılar. Hasta danışmanınız her adımda size rehberlik edecek, doğru yumurta donörünü bulmanıza yardımcı olacak ve yumurta bağış sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlayacaktır.

Kimler yumurta donörü kullanmalıdır?

  • yumurtalık rezervi azalmış kadınlar
  • genetik bir hastalığın taşıyıcısı olan kadınlar
  • yumurta kalitesi düşük olan kadınlar
  • birden fazla başarısız IVF denemesi olan kadınlar
  • yumurtlama uyarıcı ilaçlara düşük yanıt veren kadınlar
  • kanser tedavisi veya ameliyattan sonra üreme organları hasar görmüş veya çıkarılmış kadınlar

Kıbrıs’ta Anonim Yumurta Bağışı

Bağışçılar ve alıcılar arasında anonimlik garanti edilir, yani ne çiftin ne de bağışçının birbirleriyle ilgili kişisel bilgileri bilmesine izin verilmez. Her potansiyel yumurta vericisi, donör olmadan önce kapsamlı testlerden geçer:

  • Bulaşıcı hastalık testleri (Anti-HIV, Anti-HCV, Rubella IgG, CMV IgG, HbsAg, VDRL)
  • Karyotipleme
  • Genetik hastalık testi
  • Hormon testi
  • Ultrason taramaları

EuroCARE IVF yumurta bağış programımıza sadece tarama sürecini geçen adaylar seçilir. Bir donörde olmasını istediğiniz özelliklerden yola çıkarak ekibimiz doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yumurta Donasyonlu Tüp Bebek Süreci

  1. Yumurta Stimülasyonu

Yumurta vericileri, yumurta üretimini teşvik etmek için protokollerinde belirtildiği şekilde 10-12 gün süreyle doğurganlık ilaçları alırlar. Bu süre zarfında, vericinin yumurtalarının büyümesini kontrol etmek için düzenli ultrasonlar ve kan testleri yapılır. Yumurtalar olgunlaşınca hCG enjeksiyonu yapılır ve 34 – 36 saat sonra yumurtalar toplanır.

2. Yumurta Toplama

Yumurta toplama prosedürü yaklaşık 15 dakika sürer. EuroCARE IVF doktorumuz ultrason rehberliğinde aspirasyon kullanarak donörün yumurtalıklarından çok sayıda olgun yumurta toplar.

3. Endometrium duvarı kalınlığı

Hormonlar verilerek alıcının rahmi, embriyoları kabul etmeye ve gebeliği desteklemeye hazırlanır. Rahim, hormon kan testleri ve ultrason ile izlenir. Endometrium duvarı en az 7 mm kalınlığında olduğunda, embriyo transferi gerçekleşir.

4. Döllenme

Toplanan yumurtalar laboratuvarda babanın (veya donörün) spermiyle döllenir ve ardından 3-5 gün kültürlenir. Döllenmiş yumurtalar (embriyolar) kalite açısından derecelendirilir ve transfer için seçilir.

5. Embriyo transferi

Embriyo transferi yumurta toplanmasından 3 veya 5 gün sonra yapılır. Embriyolar, transfer için seçilmeden önce yakından izlenir. Transfer edilen embriyo sayısı, kaliteye ve gelişim aşamasına bağlıdır. Anne yaşı da önemli bir faktördür.

6. Gebelik testi

Embriyo transferinden 12 gün sonra beta hCG kan testi yapılır. Test sonucu pozitifse, gebeliğinizin iyi gittiğinden emin olmak için jinekoloğunuzla iletişime geçebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Sperm Donasyonlu Tüp Bebek

Kıbrıs’ta Sperm Donasyonu, donör spermin kadının yumurtalarının döllenmesi için kullanıldığı bir tüp bebek tedavisidir. Sperm bağışı, erkekte doğurganlık sorunu nedeniyle veya erkek partner olmadığı için kullanılan bir seçenektir.

EuroCARE IVF kliniğimiz, saygın bir sperm bankasıyla ortaktır. Tüm bağışçı adayları, bağışçı taraması için belirli gereksinimleri karşılamalıdır. Hastalık bulaşma riskini ortadan kaldırmak için bağışçılar bulaşıcı hastalık açısından test edilir. Bağışlanan sperm daha sonra dondurulur

Kıbrıs’ta tüp bebek tedaviniz için kullanılacak bir donör seçmek çok kişisel bir seçimdir. EuroCARE IVF ekibimiz, medikal formda vereceğiniz ayrıntılara göre doğru eşleşmeyi sağlayacaktır.

Tandem Tüp Bebek

Tandem Tüp Bebek, Kıbrıs’ta kendi yumurtalarınızı ve yumurta donöründen elde edilen ek yumurta setini kullanan bir tür IVF tedavisidir. Kuzey Kıbrıs’ta Tandem IVF, yumurtalık rezervi azalmış veya yumurta kalitesiz az kadınlar için uygun bir tedavi seçeneğidir. Tandem IVF ile donör yumurtalarını yedek plan olarak tutarken kendi yumurtalarınızı kullanabilirsiniz. Donör yumurtalarına sahip olmak, hamilelik başarı şansınızı en üst düzeye çıkaracaktır.

Tandem Tüp Bebek Süreci

Tandem IVF döngüsünde yer alan adımlar, yukarıda açıklanan ICSI ile Tüp Bebek tedavisinde yer alan adımlara tamamen benzerdir. Tek fark, kendi yumurtalarınızda ICSI uygulandığında eşinizin veya donör spermiyle aynı anda döllenen ek bir donör yumurta setinin sağlanmasıdır.

Tandem IVF döngüsünün başlangıcında, bir yumurta donöründe olmasını istediğiniz özellikleri belirttiğiniz bir form doldurmanız istenecektir. Formda vermiş olduğunuz bilgilere göre en uygun donör profili ekibimiz tarafından seçilecektir.

Tıpkı bir yumurta bağışı tedavisinde olduğu gibi, Tandem IVF döngüsündeki yumurta donörünüz kapsamlı testlere, yumurtalık stimülasyonuna ve yumurta alımına tabi tutulacaktır.

Her iki yumurta seti de ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) kullanılarak döllenecek ve euroCARE IVF laboratuvarımızda birkaç gün kültürlenecektir. Sadece en iyi embriyolar, yumurta alımından sonraki 3.veya 5. günde transfer edilecektir. Embriyo transferinden 12 gün sonra hamile olup olmadığınızı kontrol etmek için beta hCG testi yapacaksınız. Hamilelik testi sonucu pozitifse, jinekoloğunuza gitmeye başlayacaksınız.

Embriyo Donasyonu

Embriyo donasyonu, implantasyon için embriyolar oluşturmak için yumurta ve sperm donasyonunu birleştiren destekli üreme teknolojisinin bir şeklidir. Donör yumurtaları ve spermi seçildikten sonra, yumurtaların sperm ile döllendiği ICSI prosedürünü gerçekleştiriyoruz. Döllenmiş yumurtalar (şimdi embriyolar) laboratuvarımızda gelişmeye başlar ve 3-5 gün sonra en iyileri gebelik elde etmek amacıyla hastanın rahmine aktarılır.

Sizden bazı hormon kan testleri, HIV, Hepatit B ve C ve Trans-vajinal ultrason taraması gibi bazı tetkikler yaptırmanız istenecektir. Rahminizi embriyo transferine hazırlamak için ilaç kullanacaksınız. Sizden sadece üç günlüğüne Kıbrıs’a gelmenizi isteyeceğiz. Kıbrıs’ta embriyo donasyonu son derece başarılı bir tedavidir çünkü yüksek kaliteli donör yumurtaları ve spermleri, sonunda gelecekteki bebeğiniz olacak embriyoları oluşturmak için kullanılır.

euroCARE IVF’teki Fertilite Tedavileri

Doğal gebelik makul bir süre içinde gerçekleşmemişse, gebelik şansını arttırmak için alternatif tedavileri değerlendirmeyi ve araştırmayı düşünün. Kıbrıs’taki euroCARE IVF kliniğinde ICSI ile Tüp Bebek, Yumurta Donasyonlu Tüp Bebek, Embriyo veya Sperm Donasyonu gibi birçok tedavi yöntemi mevcuttur. Size önerilecek tedavi, kısırlık probleminize neyin sebep olduğuna bağlı olacaktır. Durumunuzu gözden geçirmek ve olası tedavi seçeneklerini konuşmak için tüp bebek doktorumuzla konuşun.

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?